A Munckhof Fruit Tech Innovators bemutatta a hibrid Pluk-O-Trak -ot automatikus ládacserével a kenti Nemzeti Gyümölcskiállításon

A november 1-én és 2-án Kentben megrendezésre került Nemzeti Gyümölcskiállításon a Munckhof Fruit Tech Innovators bemutatta az új hibrid Pluk-O-Trak automatikus ládacserével ellátott gyümölcsszedő gépét. Az új Pluk-O-Trak elektromos, így a gyümölcsbetakarítás során a dízelszag, a vibráció és a zaj a múlté. A hibrid Pluk-O-Trak 220 V-os hálózati csatlakozással vagy beépített dízelgenerátorral tölthető. A hibrid betakarítógép tehát könnyen feltölthető a gyümölcsösben.
 

A Pluk-O-Trak sokoldalú és hatékony betakarítási segédeszköz a gyümölcstermesztésben

A Munckhof Pluk-O-Trak egy sokoldalú betakarítási segédeszköz, amelyet a gyümölcsök, például alma, körte, szilva, citrusfélék és cseresznye gyors, hatékony és ergonomikus szedésére használnak. A dolgozók a betakarítórendszerrel a vízszintesen és függőlegesen mozgatható betakarítási platformok segítségével a talajtól számított 4,5 méteres szedési magasságig dolgoznak.
A gyümölcsöt keskeny, mozgatható szállítószalagokra rakják, majd a gyümölcsöt automatikusan elosztják a ládákban. Az egyedülálló platformkialakításnak köszönhetően a gép 2,8 métertől 5 méterig terjedő sorszélességhez is alkalmas! A hibrid Pluk-O-Trak-kal való munkavégzés 20-40%-kal növeli a betakarítási teljesítményt, és 30%-50%-kal csökkenti a gyümölcsök károsodását.
Speciális érzékelők biztosítják, hogy a Pluk-O-Trak magától megtalálja az utat a gyümölcsösben. A sebességtartó automatika mindig a kívánt haladási sebességet szabályozza, még a ládák cseréje után is. Az összkerékhajtás és az automatikus szintezéskorrekció biztosítja, hogy a Pluk-O-Trak könnyedén mozogjon a sáros, egyenetlen vagy akár hegyi terepen is. Az automata ládakocsi 40-50 másodpercen belül kicseréli a teli és az új ládákat.
 

A hibrid kialakítás megakadályozza a dízelszagot, a rezgést és a zajt.

Az új Pluk-O-Trak ugyanazokkal az előnyökkel rendelkezik, mint a hagyományos változat. A fő különbség a nagyobb kapacitás és a hibrid kivitel. A változat több, nevezetesen 6 állítható szedőszalaggal és 4 szedőplatformmal rendelkezik. A betakarítógépen 6-7 szedő tud dolgozni.
A ládák cseréje automatikusan történik. Az új hibrid Pluk-O-Trak 100%-ban újratölthető akkumulátorral működik. Teli akkumulátorral a Pluk-O-Trak körülbelül 12 órán keresztül használható a gyümölcsösben. A hibrid Pluk-O-Trak 220 V-os csatlakozón keresztül tölthető, de beépített, nagy teljesítményű Kubota 4 hengeres dízelgenerátorral is kapható. Ez lehetővé teszi a Pluk-O-Trak (automatikus) feltöltését a gyümölcsösben, szünetekben vagy az akkumulátor lemerülésekor.
 

M-Connect opció a precíziós gyümölcstermesztéshez

Az új hibrid Pluk-O-Trak felszerelhető a Munckhof M-Connect rendszerével. A GPS-koordináták és egy számláló alkalmazás automatikusan rögzíti a fák szintjén a gyümölcsök számát, méretét és színborítását. Ezeket az adatokat automatikusan rögzítik és importálják a gyümölcstermesztés-irányítási rendszerbe.
 

Forgalmazott márkák