ÚJ dimenzió a gyümölcsosztályozás technológiájában: a PERFECT-Sort

Új gép vásárlásakor a felhasználóbarát adottságok mindig előkelő helyen szerepelnek a kívánságlistán. A munkaerőhiány és a folyamatosan növekvő költségek idején ez egy még fontosabb szemponttá vált.
A könnyű használhatóság a PERFECT Van Wamel PERFECT-Sort optikai válogatórendszerének fontos jellemzője, amely a legújabb technológiát használja, beleértve a mesterséges intelligenciát/mély tanulást is, a minőség és a hatékonyság maximalizálása érdekében.
A könnyű használhatóság a PERFECT Van Wamel PERFECT-Sort optikai válogatórendszerének fontos jellemzője, amely a legújabb technológiát használja, beleértve a mesterséges intelligenciát/mély tanulást is, a minőség és a hatékonyság maximalizálása érdekében.
 
Vegyük csak alapul a Fruitbedrijf példáját. Ők egy holland gyümölcstermelő és csomagoló cég, a PERFECT Sort egy új holland vásárlója és felhasználója. 2022-ben új PERFECT osztályozó rendszert helyeztek üzembe, beleértve a vadonatúj PERFECT-Sort optikai válogatórendszert is. „A régi válogatósort cserélnünk kellett. A jövőt szem előtt tartva pedig a legmodernebb osztályozási technológiát akartuk és kellett szem előtt tartanunk” – nyilatkozták.

Beruházás egy új osztályozó gépbe: “Nem kérdés, hogy a minőség az első!”

„Szükségünk volt egy többfunkciós gépre almához és körtéhez, mely képes különféle csomagolási csoportosítást készíteni. Emellett nagyon fontos volt számunkra a kapacitás és a minőség növelése is.”
Kiterjedt keresés után a Fruitbedrijf cég rábukkant a PERFECT Uni-Graderre az új PERFECT-Sort rendszerrel. Ez egy optikai válogatógép, amelyben a kamera technikákat mesterséges intelligencia és mélytanulási technológián alapuló válogatószoftverrel kombinálják. Ez az intelligens válogatógép gyorsan felméri az egyes gyümölcsöket méret, szín, súly, forma és külső hibák alapján.
“Miután megvizsgáltuk a különböző gépeket, úgy döntöttünk, hogy a PERFECT intelligens PERFECT-Sort rendszerét választjuk.”
Az új gép kiválasztásakor a Fruitbedrijf különböző szempontokra figyelt: „Hogy a gép azt csinálja, amit a felhasználó akar, hogy a gyártó PERFECT Van Wamel cég betartja, amit ígér, és a szolgáltatás is jó! Mások tapasztalatai a PERFECT-tel kapcsolatban szintén nagyon pozitívak voltak.”
Ami szintén fontos, az a felhasználóbarát tulajdonságok: “A gépnek hibátlanul kell működnie, és kevésbé kell függnie az alkalmazottak tapasztalatától. Hogy nem kell hosszú és komplikált felkészítés az új alkalmazottak számára, és nem utolsó sorban, az alkalmazottaknak tudiuk kell könnyedén kezelni a berendzést.”
A PERFECT Uni-Grader az új PERFECT-Sort rendszerrel kifejezetten az érzékeny termékek hatékony osztályozására lett kifejlesztve. A (kamerás) látórendszernek köszönhetően a mesterséges intelligenciával és a mély tanulással kombinálva kiváló minőséget garantálhat ügyfelei számára, vevő-specifikusan és piacorientáltan osztályozhat.
 

Könnyű használat, magas színvonalon; az egyszerű beállíthatóság fontosabb, mint valaha!

„A könnyű használhatóság valóban egyre fontosabb szerepet játszik az ügyfelek számára” – teszi hozzá Charles van den Heuvel, a PERFECT Van Wamel munkatársa. Azt veszi észre, hogy nagy szükség van a könnyen kezelhető gépekre. „Nagyon fontos volt számunkra a felhasználói igény kielégítése, hogy a beszállításokat elnyerjük. Ennek érdekében egyetemek szakembereivel dolgoztunk együtt, akik a rendszerek emberi használatára szakosodtak.”
„Szerintem ez jól sikerült; A PERFECT-Sort rendszer nagyon intuitív, és nagyon logikus működés jellemzi a gép által kínált összes lehetőséget. Használata olyan egyszerű, mintha egy alkalmazást működtetne a mobiltelefonján.”

 

Számíthat a nagyobb megtérülésre!

Az új PERFECT-Sort immár több mint fél éve működik a Fruitbedrijf cégnél. És a tulajdonos szerint nagyon jól működik. „Hatalmas hatékonyságnövekedést tudtunk elérni. Az előző géppel ez sokkal több időt vett igénybe, és az eredmények néha eltértek.”
A Fruitbedrijf cég szerint a legértékesebb a PERFECT okos technológiája.
A (kamerás) látórendszernek köszönhetően a mesterséges intelligenciával és a mély tanulással kombinálva kiváló minőséget garantálhat ügyfelei számára, vevő-specifikusan és piacorientáltan osztályozhat. „Észrevettük, hogy a piac egyre kritikusabb elvárásokat támaszt a minőséggel szemben, mindennek rendben kell lennie. Azzal, hogy megfelelően tudunk válogatni a minőség szerint, nagy lépést teszünk előre. Ezzel a osztályozógéppel most már gyorsan a legtöbbet hozhatjuk ki minden egyes tételből. A terméknek köszönhetően most 10-25%-kal hatékonyabban válogatunk!”
Charles van den Heuvel: „Az új rendszerrel a felhasználók könnyen kiválaszthatják az ügyfelek termékosztályait és termékspecifikációit. Ez fontos volt számunkra; megkönnyíti az ügyfélspecifikus válogatást. Ennek eredményeként a maximális hozam érhető el egy tételből, és elkerülhető az élelmiszer-pazarlás.”

 

Fókuszáljon a hatékonyságra és a jövőre!

„A növekvő gyümölcstermelési költségek, a növekvő munkaerőköltségek és a gyümölcsárak következtében” – mondja Charles van den Heuvel – a hatékonyságba való befektetés tehát logikus és szükséges lépés.”
„Ha kevesebb emberrel jobban is kell válogatni, akkor szükség van egy gépre, amely ezt lehetővé és egyszerűbbé teszi. Az osztályozógép megfelelő működtetésével mindez elérhető. A Fruitbedrijf cég ezt megvalósíthatja a PERFECT-Sort-System segítségével.”
„Sikeres beruházás volt – mondja a Fruitbedrijf cég –, de ha előre tekintünk, és a költségek tovább emelkednek, fontos, hogy jó és hatékony gépekbe fektessünk be. Itt az idő. Az új rendszerrel ismét alacsony önköltséget tudunk elérni, ami a jelenlegi piacon nagyszerű.”

 

„Gyümölcsbarát“ - gyümölcskímélő eljárás

Egy másik nagyon fontos szempont a felhasználók számára a válogatni kívánt termék „gyümölcsbarát“, gyümölcs kímélő jellege. A PERFECT Uni-Grader az új PERFECT-Sort rendszerrel kifejezetten az érzékeny termékek hatékony osztályozására lett kifejlesztve.

 

Kellemes munkavégzés jobb munkakörülmények között!

A Fruitbedrijf cég szerint nagyon kellemes az Uni-Graderrel dolgozni. „Különösen azoknak, akik minden nap a válogatósornál állnak. A PERFECT hatékony megoldást kínál a kirakodásra, ami azt jelenti, hogy munkatársainknak kevesebb forgómozgást kell végezniük. A gép zajszintje is nagyon alacsony. A munkahelyi légkör ennek köszönhetően óriásit javult. És ez nagyon jó a munkatársainknak, mert ők maguk jelzik felénk. Ez eleget mond, nem?"
A Van Wamel 30 éve foglalkozik optikai osztályozási technikák fejlesztésével. A rendszert a legújabb technikákkal, a legújabb kamerarendszerekkel és szoftverekkel fejlesztették ki. „Teljesen elölről kezdtük. A mi előnyünkre válik most újra minden újdonság, a múltból származó beidegződések nélkül, és ez közvetlen előnyt jelent ügyfeleink számára” – mondja Charles van den Heuvel. Mindezt az új PERFECT-Sort Uni-Grader-t eredményezte, amely extra dimenziót nyit az osztályozásnak.”
 

A PERFECT gépek és berendezések kizárólagos magyarországi forgalmazója a Vektor-Mezőgép Kft.

A Vektor-Mezőgép Kft. jövőbe mutató, megtérülő megoldásokkal és egymásra épülő eszközrendszerekkel segíti a gazdaságok hatékonyságát. Használja fel tapasztalatainkat a saját sikeréhez! Ismerje meg termékpalettánkat, melyben a szőlő- és gyümölcstermesztés teljes technológiai gépsorait megtalálja.
 
További információkért és ajánlatainkért lépjen velünk kapcsolatba:
Tel.: +36 (70) 375 48 00
E-mail:
Web: www.vektor-mezogep.hu

Forgalmazott márkák