A gyepkezelés komplett rendszere


Az alacsony energiatartalmú, silány takarmányminőség nemcsak minőség- és teljesítménycsökkenéshez vezet, hanem jelentős további költségekhez is, főleg a koncentrátumok magas ára miatt.

A gazdag hozamú gyepterület megtartásához professzionális ápolás, gondozás szükséges. A legfontosabb mechanikus ápolással kapcsolatos lépések a rendszeres kaszálás mellett a gyommentesítés, a talaj szerkezetének lazítása, valamint a másodvetés. Ezek jelentik az állományban a gyomnövények csökkentésének és a gyepsérülések teljesítménynövelő javulásának alapját.

A felülvetés megszünteti a hézagokat az állományban és megakadályozza, hogy a kívánatos fűféléket a gaz- és gyomnövények kiszorítsák, mialatt a gyomfésülés szellőzteti a hézagokat és feloldja az átszövődést, filcesedést.

A gyomfésülés a sekélyen gyökerező gyomnövényeket is kihúzza a talajból, a talaj szerkezetének fellazításával segíti a gázcserét a talajban és a növények megint mélyebben gyökerezhetnek.

A rendszeres gyepápolás előnyei összefoglalva:

 Magasabb terményminőség, gyorsabb növekedése
 Kevesebb gyom
 A gyepet ritkábban kell felújítani
 A gyepterület tavasszal előbb legeltethető / megmunkálható
 Nagyobb hozam


A gyepápolás fő lépései:Jelentősége:
Gyeplazító használatával, alaposan megmunkálja az alsóbb réteget és a nélkül töri fel az összetömörödéseket, hogy közben tönkretenné a hiányos gyepet. Jelentősen javul a talaj vízfelvevő képessége, ennek következtében pedig tavasszal lehetővé válik, hogy korábban rájárjunk vagy legeltessünk. A jobb talajszerkezet emellett biztosítja azt is, hogy felülvetni csak lényegesen később kell vagy ez teljesen el is maradhat.Jelentősége:
A gyepterületeket gyakran teszik ki intenzív használatnak. A gyakori legeltetés, a rendkívüli csapadék vagy a zöldterületen nehéz munkagépekkel történő átjárás miatt összetömörödések és elkenődések jönnek létre a gyep felső rétegében. Annak érdekében, hogy a gyep növekedését és minőségét ne veszélyeztessük, a talaj szellőztetése szükséges.

Jelentősége:
Csak a nagyteljesítményű és jó minőségű növényfajok magas állománya biztosítják gyepterületek magas takarmányteljesítményét. A megfelelően gondozott, újból vetett és trágyázott gyep hozama több mint duplája az extenzív állományokhoz képest.
A gyakori kaszálás (4–6 vágás évente) azt jelenti, hogy a természetes újravetés már nem történhet meg, mint a szénakaszálásnál. A rét magpotenciálja csökken. Ha nem vetik be újra, akkor a gyep egyensúlya megbomlik (kevesebb nagyteljesítményű fű, és több haszontalan gyomnövény stb ...). Ezt a nemkívánatos fejlődést rendszeres újravetéssel lehet ellensúlyozni.Jelentősége:
A gyep használatban marad! A direktvetőgép nagy előnye, hogy a legelő továbbra is használható marad. A vetőgép soronként két kopásálló vágó-soroszlyatárcsával rendelkezik és minden elemet egyenként rugósan függesztettek fel. A vágótárcsák védelmének és egyenletes mélységvezetésének köszönhetően a mag mindig a pontos mélységbe kerül. Opcióként az Agri sorozat gyűrűs tömörítő hengerrel is szállítható. A hengergyűrűk egyedileg követik a talaj egyenetlenségeit és egyenletes hengerlést biztosítanak.

 
Sikeres gyepkezelés?


Nálunk a megoldás!

 

ÉRDEKLŐDNI a következő telefonszámokon és e-mailen:
Mobil: +36-70/375-4800 +36-70/375-4819
E-mail:

Forgalmazott márkák