A gyepkezelés komplett rendszere


Az alacsony energiatartalmú, silány takarmányminőség nemcsak minőség- és teljesítménycsökkenéshez vezet, hanem jelentős további költségekhez is, főleg a koncentrátumok magas ára miatt.

A gazdag hozamú gyepterület megtartásához professzionális ápolás, gondozás szükséges. A legfontosabb mechanikus ápolással kapcsolatos lépések a rendszeres kaszálás mellett a gyommentesítés, a talaj szerkezetének lazítása, valamint a másodvetés. Ezek jelentik az állományban a gyomnövények csökkentésének és a gyepsérülések teljesítménynövelő javulásának alapját.

A felülvetés megszünteti a hézagokat az állományban és megakadályozza, hogy a kívánatos fűféléket a gaz- és gyomnövények kiszorítsák, mialatt a gyomfésülés szellőzteti a hézagokat és feloldja az átszövődést, filcesedést.

A gyomfésülés a sekélyen gyökerező gyomnövényeket is kihúzza a talajból, a talaj szerkezetének fellazításával segíti a gázcserét a talajban és a növények megint mélyebben gyökerezhetnek.

A rendszeres gyepápolás előnyei összefoglalva:

 Magasabb terményminőség, gyorsabb növekedése
 Kevesebb gyom
 A gyepet ritkábban kell felújítani
 A gyepterület tavasszal előbb legeltethető / megmunkálható
 Nagyobb hozam


A gyepápolás fő lépései:Jelentősége:
Gyeplazító használatával, alaposan megmunkálja az alsóbb réteget és a nélkül töri fel az összetömörödéseket, hogy közben tönkretenné a hiányos gyepet. Jelentősen javul a talaj vízfelvevő képessége, ennek következtében pedig tavasszal lehetővé válik, hogy korábban rájárjunk vagy legeltessünk. A jobb talajszerkezet emellett biztosítja azt is, hogy felülvetni csak lényegesen később kell vagy ez teljesen el is maradhat.Jelentősége:
A gyepterületeket gyakran teszik ki intenzív használatnak. A gyakori legeltetés, a rendkívüli csapadék vagy a zöldterületen nehéz munkagépekkel történő átjárás miatt összetömörödések és elkenődések jönnek létre a gyep felső rétegében. Annak érdekében, hogy a gyep növekedését és minőségét ne veszélyeztessük, a talaj szellőztetése szükséges.

Jelentősége:
Csak a nagyteljesítményű és jó minőségű növényfajok magas állománya biztosítják gyepterületek magas takarmányteljesítményét. A megfelelően gondozott, újból vetett és trágyázott gyep hozama több mint duplája az extenzív állományokhoz képest.
A gyakori kaszálás (4–6 vágás évente) azt jelenti, hogy a természetes újravetés már nem történhet meg, mint a szénakaszálásnál. A rét magpotenciálja csökken. Ha nem vetik be újra, akkor a gyep egyensúlya megbomlik (kevesebb nagyteljesítményű fű, és több haszontalan gyomnövény stb ...). Ezt a nemkívánatos fejlődést rendszeres újravetéssel lehet ellensúlyozni.Jelentősége:
A gyep használatban marad! A direktvetőgép nagy előnye, hogy a legelő továbbra is használható marad. A vetőgép soronként két kopásálló vágó-soroszlyatárcsával rendelkezik és minden elemet egyenként rugósan függesztettek fel. A vágótárcsák védelmének és egyenletes mélységvezetésének köszönhetően a mag mindig a pontos mélységbe kerül. Opcióként az Agri sorozat gyűrűs tömörítő hengerrel is szállítható. A hengergyűrűk egyedileg követik a talaj egyenetlenségeit és egyenletes hengerlést biztosítanak.

 
Sikeres gyepkezelés?


Nálunk a megoldás!

 

ÉRDEKLŐDNI a következő telefonszámokon és e-mailen:
Mobil: +36-70/375-4800 +36-70/375-4819
E-mail:

Forgalmazott márkák

CALIBREX
BURG
VALENTINI
SUIRE
FREILAUBER
AGROPRIME
Frost Fans
Spedo
Tomic
Agricola
ProVega
Briri
Dion
Kemper
Munckhof
AVR
Einböck
Falc
Irtec
Maag
Kerner
Perfect
Sorpac
Vredo
Rauch
Regent
Europa
Evers Agro