HALLOTT RÓLA? új innovációk a gyümölcstermelésben! A MUNCKHOF Precision Farming rendszerében meghatározó elem a VariMAS légzsákos permetezőgép!

Már most kezdje el a KAP pályázatokra történő felkészülést.

2023-as beszerzési árakat biztosítunk pályázatához, amennyiben egy árajánlatkéréssel regisztrál nálunk!

MUNCKHOF VariMAS új növényvédőgép generáció

Drónok, szenzorok, és a növényi intelligencia!

Ez a fa specifikus permetezési technika már bebizonyította, hogy 10-30%-kal több termést ad, mert homogén gyümölcsös ültetvény jön létre. Hozzáadott érték elérésére tett kísérlet eredményeként a Delphyvel együttműködve végzett tesztek azt mutatják, hogy a precíziós permetezés önmagában 3000-4000 euróval több hektáronkénti bevételt eredményezhet!!

A gyakorlatban a fa specifikus permetezés már sikeresnek bizonyult:
 • Virágritkítás
 • Gyümölcsritkítás
 • Növekedés szabályozása
 • Küzdelem a körte rügymetsző ellen
 • A gyümölcsöskert határainak betartása
 • (Csak a szerek terén legalább 5%-os megtakarítás)
A fenti alkalmazási térképek esetében a Munckhof az Aurea Imaging, a Delphy és a FruitConsult cégekkel dolgozik a termesztési tanácsadásért, valamint az Agromanagerrel a vizualizációért és az adatkezelésért. A Munckhof MAS vagy VariMAS sorozatába tartozó összes légzsákos permetezőnél alapfelszereltség a helyspecifikus permetezés technika.

MUNCKHOF VariMAS gyümölcspermetezők

További részletek itt!

MUNCKHOF VariMAS bogyós, szőlő permetezők

További részletek itt!
 
Munkchof Connect fa-specifikus alkalmazások a gyümölcsösökben

Egyedülálló a precíziós technikának köszönhetően. A precíziós technológiával a gyümölcstermesztők 20-25 százalékkal több bevételt érhetnek el. "Ez a kevesebb munka, a kevesebb erőforrás és a homogénebb gyümölcsös eredménye"

 
Drónok, szenzorok és a növényi intelligencia
 
 • A Munckhof gyümölcspermetezői precíziós gyümölcstermesztési technológiával is felszerelhetők. precíziós permetezés feladatkártyákon.
 • Ez az innováció partnereinkkel, a Delphy-vel (mezőgazdasági tanácsadás) és az Aura Imaging-el (drón technológia és feladatkártya-gyártás) közösen jött létre; A koncepciót sikeresen tesztelték 2019-ben
 • A "Müller - ISOBUS technológia" alapfelszereltségként integrált a Munckhof gyümölcsös permetezőgépekbe. a célnak megfelel "Fit for Purpose".
 • A GPS precíziós mezőgazdasági alkalmazások a vásárlói igényektől függően a Müller, Topcon, Raven és Trimble ISOBUS termináljaival szerelhetők fel (vagy utólag felszerelhetők). A traktor ISOBUS érintőképernyője cserélhető (plug & play).
 • Permetezőgépeinket alapkivitelben liszencengedély nélkül szállítjuk (Trackleader, Taskcontrol és Sectioncontrol).
 • A permetezési alkalmazások közé tartozik a körte rügymetsző, a virágritkítás, a gyümölcsös szegélyezés, a növekedésszabályozás és a levéltrágyázás
 • Vezeték nélküli adatátvitel vagy USB pendrive-on keresztül
Nagy előnyök:
 • A precíziós technikák a mezőgazdaságban optimalizálják a betakarítást és a minőséget
 • Meglehetősen jelentős költségmegtakarítás a növényvédő szerek használatánál
 • A környezetre és a természetre gyakorolt hatás pozitív, -védelmet jelent
 • A műveletek kevésbé függenek az emberi viselkedéstől
 • Az ilyen innovációkba történő befektetéseket 2024-ben támogatott pályázati programok segítik
 
 


Drónfelvétel virágzáskor


Virágzás intenzitásának csoportosított értékei


Adattérkép a körte rügymetsző fertőzöttségi zónáiról
Letölthető Munckhof gyümölcspermetezőben
 
Új innovációk a VariMAS gyümölcspermetező gépekben
 
 • Minden légzsákos permetező alapkivitelben tartalmazza Precíziós permetezési technikát GPS-által, és integrált az ISOBUS:
  *Minden permetezőgép alapfelszereltségként biztosítja az első 50 óra GPS Licencmentességet.
  *A terminál kompatibilis a Müller, Trimble vagy Topcon GPS rendszereivel.
 • Minden permetező felszerelhető kétvezetékes légfékkel egyes országokban a helyi előírások miatt közúti használathoz szükséges.
 • A 2023-as modellév óta minden VariMas permetezőgépen továbbfejlesztett időjárási állomás áll rendelkezésre a VariMAS vezérléshez
 • A 2023-as modellévtől minden légzsákos permetező alapfelszereltségként fúvóka gyorskapcsolással van felszerelve. Ezáltal a szóráskép aktiválási és deaktiválási ideje 0,1, illetve 0,2 másodpercre csökkent. Ez lehetővé teszi a faspecifikus permetezést 7 km/ó menetsebesség mellett. Ezt alkalmazzák például az autonom virág- vagy gyümölcsritkításhoz feladatkártya segítségével
 • 2023 óta a kézmosó és leeresztő csap a permetező bal oldalára van felszerelve. Ez javítja a használhatóságot
 • A fuvókarudak forgáspontjait o20-ról o25-re növeltük. Ráadásul a keretet nehezebbre tervezték. Ez javítja a stabilitást.
 • 2023-tól a permetező opcionálisan "keverő tengely" helyett "keverő befecskendezővel" is elérhető. Előnye, hogy a készülék kevesebb karbantartást igényel - az ékszíj és a huzal cseréje vagy megfeszítése tekintetében a keverőtengelyen.
 


A Munckhof kifejlesztett és tesztelt egy új védelmet a légzsákok VariMAS szelepein lévő lineáris működtetőkhöz.


A permetezőgépek opcionálisan felszerelhetők robusztus szenzoros permetezőrendszerrel. Ultrahangos érzékelők segítségével a fordulóban és a művelő utakban lévő szakaszok automatikusan be- és kikapcsolhatók. Ezzel akár 5%-ot is megtakaríthat a szer felhasználásban.
 


A "Venturi töltőrendszer" opció már elérhető a speciális "Zárt átviteli rendszer" előkészített. Ez az opció megakadályozza a permetlé érintkezését a permetezőgép feltöltése közben.


Kívánság szerint a permetező felszerelhető Bajonet-záras műanyag fúvókatartókkal. Ez az opció megkönnyíti a szórófejek szerszám nélküli össze- és szétszerelését.
 
 
GPS rendszerek PRECÍZIÓS GYÜMÖLCS permetezésben

GPS Paket -Spraytrack, láthatóvá teszi, ahol a permetező permetezett
AG 200 GPS antenna Track Leader licenccel
Pontosság kevesebb mint 30 cm
Müller Touch 800 érintőképernyős Display szükséges!

Leírás:
A traktor vezetőfülke tetejére egy AG200-as vevő van felszerelve, így a traktor mindenkor 30 cm-es nyomvonal-pontossággal kap GPS-jelet. A csomagban található Trackleader licenc használatával a képernyőn láthatja, hogy a területen hol permetezett, és hol nem. Ez megkönnyíti, hogy a megfelelő sorban visszajusson a mezőre, hogy azon a fán folytassa tovább, ahol az előző tartályt kiürítették.

GPS Paket -SprayTask, permetezés feladatkártyák (kártevőtérkép) segítségével
AG 200 GPS antenna Track Leader, Section Control, és Task Controlle licenccel
Pontosság kevesebb mint 30 cm
Müller Touch 800 érintőképernyős Display szükséges!

Leírás:
A traktor vezetőfülke tetejére egy AG200-as vevő van felszerelve, így a traktor mindenkor 30 cm-es nyomvonal-pontossággal kap GPS-jelet. A csomagban található Trackleader licenc használatával a képernyőn láthatja, hogy a területen hol permetezett, és hol nem. Ez megkönnyíti, hogy a megfelelő sorban visszajusson, hogy azon a fán folytassa tovább, ahol az előző tartályt kiürítették. A kiegészítő licensz sectioncontrol és taskcontrol segítségével a permetező a területen is be- és kikapcsolhatja magát, vagy kijuttatási térképet tölthet be, hogy a parcella nagyon meghatározott szakaszait automatikusan permetezze. Például a körte rügymetsző szelektíven szabályozható.

GPS Paket -SprayTask, permetezés feladatkártyák (kártevőtérkép) segítségével, 2 cm-es pontossággal, műholdas RTX korrekcióval
A traktor vezetőfülke tetejére egy NAV900 vevő van felszerelve, amely meghatározza a helyzetet a talajon. Az antenna közvetlenül a műholdtól érkező korrekciós jelet kap. Emiatt ez a jel a világ számos országában működik, bár a különböző régiókhoz eltérő licencekre lehet szükség. RTX esetén szolgáltatótól függően évi 1200 euró körüli licencdíjra számíthatunk a korrekciós jelért.

A csomagban található Trackleader licenc használatával a képernyőn láthatja, hogy a területen hol permetezett, és hol nem. Ez megkönnyíti, hogy a megfelelő sorban visszajusson a mezőre, hogy azon a fán folytassa tovább, ahol az előző tartályt kiürítették.

  A kiegészítő licensz sectioncontrol és taskcontrol segítségével a permetező a területen be- és kikapcsolhatja magát, vagy kijuttatási térképet tölthet be, hogy a parcella kiemelten meghatározott szakaszait automatikusan permetezze. Például a körte rügymetsző szelektíven szabályozható.
A GPS vevő nagy pontosságának köszönhetően a permetező fánként külön-külön be- és kikapcsolható. Ily módon a virágritkítás egy feladatkártya segítségével végezhető el. Egy drón felülről pásztázza a gyümölcsöst, és elkészít egy alkalmazási térképet (feladatkártya). A permetező ezt az alkalmazási térképet követi, és csak a túl sok virágú fákat permetezi.

  GPS Paket -SprayTask, permetezés feladatkártyák (kártevőtérkép) segítségével, 2 cm-es pontossággal, NTRIP/4G-n keresztül
A traktor vezetőfülke tetejére egy NAV900 vevő van felszerelve, amely meghatározza a helyzetet a talajon. A vezetőfülkébe egy 4G modemet szereltek be, amelyen keresztül olyan korrekciós jel érkezik, amely a 30 cm-es pontosságú jelet 2 cm-es pontosságra alakítja át. Országonként változó, hogy mennyibe kerül egy internetes SIM-kártya havonta, és mennyibe kerül egy NTRIP korrekciós jel. Németországban például ez ingyenes, Hollandiában viszont az NTRIP évi 600 euró körüli összegbe kerül. Mivel az RTK országspecifikusan működik, kevésbé alkalmas a 10 km-nél nagyobb sugarú határokon

A csomagban található Trackleader licenc használatával a képernyőn láthatja, hogy a területen hol permetezett, és hol nem. Ez megkönnyíti, hogy a megfelelő sorban visszajusson a gyümölcsösben, hogy azon a fán folytassa tovább, ahol az előző tartályt kiürítették.

A kiegészítő licensz sectioncontrol és taskcontrol segítségével a permetező a területen be- és kikapcsolhatja magát, vagy kijuttatási térképet tölthet be, hogy a parcella kiemelten meghatározott szakaszait automatikusan permetezze. Például a körte rügymetsző szelektíven szabályozható.
A GPS vevő nagy pontosságának köszönhetően a permetező fánként külön-külön be- és kikapcsolható. Ily módon a virágritkítás egy feladatkártya segítségével végezhető el. Egy drón felülről pásztázza a gyümölcsöst, és elkészít egy alkalmazási térképet (feladatkártya). A permetező ezt az alkalmazási térképet követi, és csak a túl sok virágú fákat permetezi.

 
Pályázatkészítés felső fokon - Partner:
 • menjen biztosra, hozzáértő, 20 éves tapasztalattal rendelkező pályázatíró céggel vizsgáltassa meg IDŐBEN KÉSLEKEDÉS nélkül a projektjét és cégének alkalmasságát
 • maximalizálja az elérhető támogatási összeget
 • garantáljuk, hogy ha mi adjuk be a pályázatot, akkor minden elnyert forintot le fog tudni hívni a segítségünkkel
 • cége fel lesz készítve az elnyert projekt biztonságos megvalósítására, a támogatás kockázatmentes lehívására
 
Kövessen bennünket!

Várjuk jelentkezését!
 
ÉRDEKLŐDNI a következő telefonszámokon és e-mailen:

Mobil: +36-70/375-4800 +36-70/375-4819

E-mail:

A sikeres gazdálkodás elősegítése a mi küldetésünk!

A jövőbeni együttműködés reményében,

Üdvözlettel,
Vektor Team
kepek/hirek/1/4/clip5.jpg kepek/hirek/1/4/munckhof.jpg

Forgalmazott márkák

CALIBREX
BURG
VALENTINI
SUIRE
FREILAUBER
AGROPRIME
Frost Fans
Spedo
Tomic
Agricola
ProVega
Briri
Dion
Kemper
Munckhof
AVR
Einböck
Falc
Irtec
Maag
Kerner
Perfect
Sorpac
Vredo
Rauch
Regent
Europa
Evers Agro