• Szélesszórómű 25 m szórásszélességgel
 • Kapacitás 14 t (14 - 16 m3)
 • Tüzihorganyzott alváz
 • Egytengelyes kivitel
 • Kaparólánc terhelhetősége 25 t
 • Fokozatmentes hidraulikus kaparólánchajtás
 • Hidraulikus torlasztóajtó
 • Széles választék gumizásokból
 • Stabil acél oldalfalak porszórva
 • ISOBUS vezérlés
 • Precíziós gazdálkodáshoz applikáció
Ahol a többi műtrágyaszóró eléri korlátait, a BRIRI mélyágyas trágyaszóró megmutatja erősségeit. A trágyaszóró kétféle méretben kapható: 14 m³ és 16 m³. A robusztus, teljes mértékben acélból készült teknő és a kipróbált, bevált BRIRI széles szórómű, a szilárd alváz és a nagyméretű gumiabroncsok kombinációja révén a műtrágyaszóró valódi ALLROUNDER - mindenes. Ez az univerzális trágyaszóró megbirkózik a nedves viszonyokkal tavasszal vagy meredek lejtőkön a hegyvidéki területeken, valamint a sokféle szóróanyaggal, pl. komposzt, szennyvíziszap vagy mész. A trágyaszóró az opciók széles választékával szerelhető fel, az összes funkció egyszerű vezérlésétől a traktor hidraulikáján keresztül az ISOBUS résszéleség vezérlésig.
Széles szórómű
A "trágyamanagerhez" a bevált BRIRI széles szóróművet rendszeresítették. Ez nemcsak meggyőző a nagy, akár 25 m-es munkaszélességet tekintve, hanem meghatározza a keresztirányú eloszlás szempontjait is. Ezt a nagy szórórototok valósítják meg, amelyek szórólapátjai árfedik egymást, hosszú ideig vezetik a kiszórandó anyagot. Két vízszintes lépcsős maróhenger csavarozható fogakkal, - amelyek mindkét oldalon felhasználhatók-, biztosítják a szóróanyag finom aprítását. A szórómű minden kopó alkatrésze, például a fogak és a szórólapátok vagy a szóróasztal speciális Hardox acélból készül, ezzel garantált a hosszú élettartam. A szórómű fedél, a hátsóajtó belül PE lemezekkel bélelt, ezzel megvédi az acélt a sérülésektől. A kétrészes adagolóajtó lehetővé teszi a szóróanyag optimális beállítását a szórólapátokhoz. Ezenkívül az adagolóajtónak van egy kőzára, hogy elkerülje az idegen testeket.

BRIRI "MANURE DITECTOR " sorozat jellemzői

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Teknőplató
A kúpos acélteknő jó minőségű acéllemezből készül. A teknő hosszanti irányú kiszélesítése biztosítja a folyamatos anyagellátást a szóróegységhez, és ezáltal biztosítja az egységes szórási egyenletességet. A tölcsér alakú oldalmagasítók javítják a megrakást és védőlécekkel vannak felszerelve. Az alacsony rakodási magasság elérése érdekében a trágyaszórókat oldalmagasító nélkül is szállíthatjuk. A fellépó létra jó rálátást nyújt a vályúra.
Kaparólánc
A hidraulikus meghajtású kaparólánc visszajáratható és masszív U-profilokkal szerelt, amelyeket két futópályára osztanak. Ez minimálisra csökkenti a csúszást. A nagy szilárdságú 14 mm-es szállítóláncok szakítószilátdsága 25 t. A nyitott láncdiók által jó az öntisztulás, és így megakadályozza a láncok átfordulását. A rugós láncfeszítők biztosítják a kellően feszített kaparóláncot. A maróhengerek megóvása érdekében a túlzott terheléstől és eltömődéstől a kaparóláncok előtolása megszűnik, leáll, amikor a szóróhengerek elérik a minimális fordulatszám határértéket. A gyors kiürítéshez opcionálisan rendelkezésre áll egy teljesítménynövelés.
Szórómű hajtás
A szórómű mechanikusan mechanikus kardánhajtással rendelezik. A széles nyílásszögű kardántengely lehetővé teszi a szűk fordulási manővereket, akkor is ha a kardántengely bekapcsolt állapotban van. A maróhengereket és a szórórotorokat külön-külön biztosítják a túlterhelés ellen. Erre szolgál egy bütykös tengelykapcsoló, amely külön szabadonfutóval kombinált. A maróhengerek erősített 1 ¼ ” hajtólánca rugóerővel ellátott láncfeszítővel állítható be, még akkor is, ha a hátsó ajtó zárva van. A szóróláncok kenése opcionálisan is rendelkezésre áll.
Totlasztó ajtó
A torlasztó ajtó garantálja a szóróanyag egyenletes rétegben történő adagolását. Az anyagot optimálisan vezeti be a szórási csatornába, mivel a torlasztóajtó kissé ferde, és a húzott hosszú él alul helyezkedik el. Az anyag torlasztása és a visszagörgetése aktívan ellensúlyozódik. A torlasztóajtó nyílása az elülső falon lévő forgó kijelzőről könnyen olvasható. Ha szükséges, ez a kezelőterminálon is megjeleníthető (csak az ISOBUS vezérlővel kombinálva). Az automata szórás vezérlés-redukálás valódi hozzáadott értéket kínál. A mérleggel kombinálva biztosítja, hogy a torlasztóajtó automatikusan fokozatosan lesüllyedjen a szórási folyamat végén. A vezetőfülke felé nem szabad több szóróanyagot dobni.
Futómű
Az alváz lenyűgöző a masszív ADR tengellyel, amely akár 30 t -ig terhelhető. A jármű légfékkel redelkezik. Az 520 x 180 méretű fékek, nemcsak a biztonságos fékezést biztosítják, hanem a kéziféket is, amikor a jármű parkol. A 38 ”vagy a 42” méretű kerekek szerelhetők a tengelyre 2300 mm nyomtávolsággal. A futófelület 670 mm-ig lehet. A széles nyomtáv és a nagy kerékátmérő nemcsak a könyű vontathatóságot, és a lejtőstabilitást, hanem a talajtömörödés minimalizálását is biztosítja a nagy érintkezési felület miatt. A 650/65 R 42 VF alacsony nyomású gumiabroncsokkal, 1,2 bar nyomással használható, és a legnagyobb hasznos terheléssel rendelkezik. A teljes futóművet a kaparó padlója védi a szennyeződésektől.
Vonórúd
A trágyaszóró alsó bekötésű vonórúddal K80 golyós vonófejjel szerelt. A rugózott vonórúd, alapkivitelben, akár 4 t tartóterhelést is képes viselni. A keskeny kialakítás biztosítja a maximális kormányzási szöget. A középső helyzetben lévő támasztóláb biztosítja a biztonságos állást. Amikor a gépet összekapcsolják, a támasztóláb hidraulikusan felemelkedik a vonórúdra, és így nem okoz akadályt a szántóföld használata során. A csatlakozó tömlőket védett módon vezetik a vontató járműhöz. Lekapcsoláskor elegendő hely van a tömlőkereten.
Kezelőszervek
Alapkivitelben az összes funkció vezérlése a traktor vezérlőegységein keresztül történik. Még az alapkonfigurációban is, a kaparólánc előtolása a kabinból potenciométerrel arányosan szabályozható.
A bővítés következő szakaszában az olajat a traktor LS csatlakozóin keresztül biztostják. Az összes kapcsolási funkció központilag a kezelőpanelről hajtható végre. A fokozatmentesen beállított előtolásszabályzás mellett a hátsóajtó helyzetének ellenőrző lámpája is be van építve a vezérlődobozba.
A legmagasabb kategóriában a műtrágyaszóró ISOBUS vezérléssel van felszerelve. Az olajellátás itt is a traktor LS csatlakozóin keresztül biztosított. A működési koncepció számos lehetőséget nyit meg. Az összes funkció kényelmesen vezérelhető a traktor saját terminálján (ISOBUS-kompatibilis kezelőterminál szükséges) vagy egy külső ISOBUS-kompatibilis terminálon keresztül. Ebből a célból a BRIRI 5,6 “, 8,4“ és 12 „ terminált kínál. A kezelést megkönnyítheti egy AUX-N képes joystick is. A Task-Controller-el történő csatlakoztatással az elvégzett munka rögzíthető és dokumentálható, és rendelkezésre áll további feldolgozásra.
Határszóró berendezés
A felszíni vizek közvetlen közelében lévő szélterületek trágyázásához a határszóró eszköz használata ajánlott. A trágya ilyen terítése lehetővé teszi a lejtő szélétől való távolság 3 m-ről 1 m-re történő csökkentését. A szegélyszóró készüléket a haladási irányba jobbra kell felszerelni.
Szórásvezérlés
A kijuttatási mennyiség szabályozása három konfigurációban érhető el.
A legalacsonyabb konfigurációnál az adagolási előtolás sebessége kézzel és fokozatmentesen állítható a kabinból. A következő magasabb kategóriában a kaparóláncot a mennyiség alapján automatikusan szabályozzák.
Csúcsfelszereltség esetén a kiszórási mennyiség a súly alapján teljesen automatikusan szabályozzák. Ehhez a mérőkészülékre van szükség. A szabályozás dinamikusan megtörténhet az alkalmazás során vagy az előző kalibrálás alapján. Ez utóbbi ajánlott a minimális kiszórási mennyiségekhez. Az automatikus kiszórási mennyiség -szabályozással kombinálva az ISOBUS vezérlés lehetővé teszi az alkalmazási térképekkel való munkát, és így az adott területre jellemző műtrágyázást eredményez.
Mérleg
Az opcionális súlymérő készülékkel az aktuális hasznos teher és kiszórt mennyiség megjeleníthető és dokumentálható. A hasznos teher meghatározása mérőcellákkal történik. A Scharmüller gömbfejbe egy mérócella van beépítve, és négy további mérőcella található a tengely és a teknő között.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A fotók és képek lehetséges variációkat és különleges felszerelésekt is ábrázolnak. A tényleges gép konfigurációt eltérhet az itteni ábrázolástól.
KIEGÉSZÍTŐ FELSZERELÉSEK:
Határszóró berendezés
Hidraulikus torlasztóajtó
Mérlegberendezés
Kiszórt mennyiségszabályzás mennyiség beállítással
Kiszórt mennyiségszabályzás mennyiség beállítással és mérleggel
Digitális torlasztóajtó kijelzés
Hidraulikus támasztóláb kézipumpával
Hátsó aláfutásvédelem
ISOBUS terminál
ISOBUS joystick
Precíziós gazdálkodás applikációk
Körforgó lámpa
Munkalámpa, rakodótér, oldalsó vagy hátsó
Rakományszámláló
Oldalmagsító 400 mm
Köponti zsírzóberendezés, vagy a tengelyhez, vagy a hajtáslánchoz, vagy a teljes berendezéshez ISOBUS vezérléssel.
Automatikus lánckenés
Tolatókamera
Képernyő a kamerához


MŰSZAKI ADATOK:
Típus / megnevezés MD 14 MD 16
Megengedett összsúly 14000 kg 14000 kg
Takodási térfogat (víztérfogat) 14,0 m3 16,0 m3
Megengedett támterhelés 4000 kg 4000 kg
Végsebesség 40 km/ó 40 km/ó
Vonórúd Alsó bekötéssel, K 80 golyós vonófej Alsó bekötéssel, K 80 golyós vonófej
Szórómű meghajtás 1000/p szélesnyílásszögű kardántengely, bütykös tengelykapcsolóval 1000/p szélesnyílásszögű kardántengely, bütykös tengelykapcsolóval
Teknő mérete Sz.x H 1390/1450 x 6380 mm 1380/1450 x 7280 mm
Kaparólánc hajtás Hidraulikus, fokozatmentes Hidraulikus, fokozatmentes
Kaparólánc (szakítószilárdság) 4 x 14 mm (25 t) 4 x 14 mm (25 t)
Fékrendszer Légfékberendezés Légfékberendezés
Szórómű Széles 2 fekvő maróhengerrel és cserélhető fogakkal, + 2 rotor 3 szórólapt/rotor 2 fekvő maróhengerrel és cserélhető fogakkal, + 2 rotor 3 szórólapt/rotor
Gumizás Alliance VF 365; 650/85 42" Alliance VF 365; 650/85 42"
Oldalfal magasság 1550 mm 1550 mm
 
BRIRI MANURE D sorozat, 14 t egytengelyes műtrágyaszóró

Ajánlatkérés - BRIRI MANURE D sorozat, 14 t egytengelyes szerves trágya, komposzt és mész szóró

Forgalmazott márkák