• Ferde csillagkerekek
  • Kiválóan alkalmas mulcsos művelésnél
  • A bokrosodást ösztönzi
  • A kérgesedést könnyen feltörik
  • Tökéletes nehéz talajviszonyokhoz
  • Rendkívül hatékony munkamódszer
Az AEROSTAR-ROTATION egyesíti a gyomfésű előnyeit a küllöskapa előnyeivel. Az eredmény egy rotációs gyomfésű nagyon széles körű felhasználási lehetőséggel. A munkát ferde műanyag tárcsába öntött acélfogak végzik. Az egyenként felfüggesztett, forgó munkaeszközök a gyomokat gyökerestül kitépik, betemetik, elősegítik a gyom beszáradását, és problémamentesen feltörik a talaj kemény kéregződéseit is. Ennek a munkamódszernek köszönhetően az AEROSTAR-ROTATION kiválóan alkalmas mulcsvetés fésülésére is.
A hidraulikus nyomásállítással a csillagkeréktartó előfeszítése folyamatosan változtatható a traktorfülkéből a tehermentesítés és terhelés között. Ez ideálissá teszi a gépet nehéz talajviszonyokhoz. A tehetmentesítés olyan messzire megy, hogy a csillagkerekek szinte lebegnek. Ráadásul ezzel a beállítással precíz vakpásztázás érhető el. Az AEROSTAR-EXACT-hoz hasonlóan az AEROSTAR-ROTATION szinte minden kapásnövényhez, valamint kalászosokhoz használható.

AEROSTAR-ROTATION koncepció

ELŐNYÖK

Dugulásmentes fésülés szervesanyaggal vagy mulcsban

A forgó csillagrotorok azt jelentik, hogy a talajtakaró növényeket, szerves anyagokat vagy erős gyomokat is eltömődés nélkül lehet ápolni.

Az agresszivitás hidraulikus beállítása

Az üzemi nyomás fokozatmentesen és kényelmesen állítható hidraulikusan a traktor hidraulikáján keresztül. Ez az innovatív rendszer két ellentétes feszítőrugó erejét használja fel. A hidraulikus henger meghosszabbítása növeli az előfeszítő rugó feszültségét, ami nagyobb nyomást gyakorol a csillagkerekekre. Ha viszont a hengert visszahúzzuk, az előfeszítő rugó lazul, és a tehermentesítő rugó megterhelődik. Ez aktívan leveszi a nyomást a munkaeszközökről. A tehermentesítő rugót addig lehet meghúzni, amíg teljesen megszűnik a felfekvési nyomás (az eredmény úszó csillagkerekek lennének).:
Figyelem: A kultúrának megfelelő agresszivitás és munkasebesség megválasztásához tapasztalatra, előzetes tudásra lehet szükség.
 
 
 

Cserepesedés javított feltörése

 Akár 22 kg-os fognyomással foganként lehetséges a nehéz cserepesedés feltörése. Minél agresszívabban fésül, annál lassabban kell vezetnie.

Karbantartást nem igénylő csillagcsapágyak

A csillagcsapágyakat karbantartásmentesre és tartósra tervezték. Így még sok munkában töltött szezon után is játékmentesek.
 

Tehermentesítő rugó érzékeny növényekhez

Érzékeny kultúrnövényeknél és könnyű talajnál a tehermentesítő rugóval le lehet venni a nyomást a csillagkerekekről, és nagyon finoman végezhető a munka. A nyomást addig lehet csökkenteni, amíg az gyakorlatilag megszűnik, és a kultúrákat vagy a talajt csak "simogatják"
 
 

Korai gyomirtás még akkor is, ha a talaj nedves

A hagyományos gyomfésűvel ellentétben a rotációs gyomfésű akkor is használható, ha a talajban még van némi talajnedvesség. a rotációs gyomfésű meghosszabbítja a gyomfésülés időintervallumát, és ezáltal a használatának idejét. ez viszont nagy előnyt jelent a változó időjárási körülmények között. 

Gyomirtás a későbbi növekedési szakaszban is

A készülék hatékony használata a késői növekedési szakaszban is lehetséges, hiszen a forgó csillagkerék nem húz magával egy növényt sem, hanem újra elengedi. A csillagkerék feded pozíciója is nagyon jó hatással van a sorba - a gyomokat addig "kifésüéjük" a sorból, amíg nem gyökerezik túl mélyen. 

A csillagok ferde helyzete

Az egyenként felfüggesztett csillagkerekek ferde elrendezése biztosítja a borona tisztítását, valamint a különböző fokú agresszivitást. Minél gyorsabban vezetsz, annál agresszívabban fésülsz. Minél agresszívabb a beállítás, annál lassabban kell vezetni.
 
 

Nincs belengés

A nehéz és erős vázszerkezetnek köszönhetően még nagyobb munkasebességnél sincs belengés. A borona belengése nélkül is kellő nyomást tud felépíteni a kapákra, még szilárd talajon is. Ezenkívül a keret könnyen ellenáll a nagy terhelésnek és a sok éves boronálásnak.
 
 

Nagy szabad magasság

A terepi helyzetnek és a magas vázkeretnek köszönhetően a nagy szabad magasság garantált. Ily módon a magasabb növényeket tovább lehet ápolni anélkül, hogy károsodnának.
 
 

A vetőgép egyszerűen felszerelhető

A P-BOX-STI vagy P-BOX-MD vetőgép minden Aerostar boronára felszerelhető. A vetőgép különféle kiegészítő opciói mellett töltőlétra is elérhető.
 
 

Dupla csillagrotor elem (opció)

Dupla csillagrotor a boronafogak helyett a készülék közepén történő megmunkáláshoz (ez az elem sok szerves anyag esetén ajánlott).
 
 
 MŰSZAKI ADATOK
 
Típus / munkjaszélesség Foglevél Támkerék Csillagkerék Telj. Igény LE/kW Súly kg kb.
Merev vázas gépek          
AEROSTAR-ROTATION 150 1 x 1,5 2 10 20/15 280
AEROSTAR-ROTATION 300 2 x 1,5 2 20 35/26 420
Hidr. Felcsukható gépek          
AEROSTAR-ROTATION 450 3 x 1,5 2 30 50/37 650
AEROSTAR-ROTATION 600 4 x 1,5 4 40 65/48 610
AEROSTAR-ROTATION 9001 6 x 1,5 4 60 90/66 1560
AEROSTAR-ROTATION 12001 8 x 1,5 4 80 100/74 1890
AEROSTAR-ROTATION 18002,3 12 x 1,5 6 120 150/110 3300
 
Magyarázat:
1 Ollós összecsukással: nincs gyorscskapsolós lengőtengely, és 2 db középső kerék, mérete 18x8,5
2 Szállítási magasság 4,4 m
3 szállítási szélesség 6 m
 
 
 

Ajánlatkérés - EINBÖCK AEROSTAR ROTATION 1,5-18 m függesztett aktív gyomfésű

Forgalmazott márkák

CALIBREX
BURG
VALENTINI
SUIRE
FREILAUBER
AGROPRIME
Frost Fans
Spedo
Tomic
Agricola
ProVega
Briri
Dion
Kemper
Munckhof
AVR
Einböck
Falc
Irtec
Maag
Kerner
Perfect
Sorpac
Vredo
Rauch
Regent
Europa
Evers Agro