EINBÖCK CHOPSTAR EGS

EINBÖCK CHOPSTAR EGS

Chopstar EGR, a BIO kalászos gyomkezeléshez Row Guard kameravezérléssel.
Sortáv 25 cm
EINBÖCK AEROSTAR ROTATION

EINBÖCK AEROSTAR ROTATION

Aerostar Rotation, rotációs gyomfésű a szármaradvány fedésű felületekre 
KERNER STRATOS

KERNER STRATOS

A Stratos ultrasekély kultivátor, és magágykészítés szántásom és mulcsban egy vlódi MNDENES-ALLROUNDER gép 
KERNER X4

KERNER X4

A Kerner X4 szántóföldi nehézkultivátor, gyorskapcsolós késrendszerrel, gyorskapcsolós hengerrel, széles kés és hengerválaszték, sekély és középmély művelés 
KERNER X-Cut SOLO

KERNER X-Cut SOLO

Az X-Cut solo kombinált aprítóhenger, elől késeshengerrel a keresztirányú vágáshoz, hátul hulámos tárcsasorral a hosszírányú vágáshoz, mind FRONT, mind HÁTSÓ függesztéssel alkalmazható 
MAAG CULTIRAPID PRO

MAAG CULTIRAPID PRO

A Cultirapid Pro Min-Till művelésre a leg optimálisabb eszközkombináció, akár 4-5 művelet egyidejű elvégzésére a szármaradvány fedésű területeken is, vethető magágyat garantálva.
 
MAAG FUTURE

MAAG FUTURE

A Future egy szupernehéz "X" tárcsa 810 mm-es tárcsalap átmérővel, a tárcsasorok között kétsotos mélylazítóval hátul kétsoros rögaprító csiilag-hullámos tárcsával és tömörítőhengerrel.
MAAG CBL COMBILAM

MAAG CBL COMBILAM

A Combilam a Min-Till talajműveléshez egy kiváló eszköz, legalább 4-művelet elvégzésére alkalmas egy menetben függően attól, hány művelőelemsort alkalmazunk főként a szármaradványok aprítása és bekeverésében jól alkalmazható, mind függesztett mind vontatott kivitelben elérhető 
AVR KOMBI sorozat

AVR KOMBI sorozat

A Kombi sorozat tagjai, az Ecoridger, Speedridger, és a Weeder gépe. 
AVR PUMA-3

AVR PUMA-3

Az AVR Puma-3 önjáró betakarítógép a nasgyüzemek profi gépe 
AVR FALCON fogadógarat

AVR FALCON fogadógarat

A Falcon fogadógaratok három típusát kínáljuk, a 11 m3, 12,5 m3 és a 18,5 m3 kapacitással 

FrostBoss fagyvédelmi szélgépek

 Mit kell tudni a légkeveréses fagyvédelemről?
A talaj napközben elnyeli a hőt a napból, éjszaka pedig a hidegebb légkörbe engedi. A hőveszteség közvetlenül hajnal előtt a legnagyobb, és általában ekkor jelentkezik a legnagyobb fagyveszély és a fagykár.
Az éjszakai hőleadás során a melegebb levegő „inverziós réteget” hoz létre, amely 10-50 méterrel a talaj felett megreked. A jelenségnek köszönhetően talajfelszín közelében kialakul egy hideg légréteg, amely károsítja a növényeket.
A Frost Fans fagyvédelmi szélgépek a legjobban a kisugárzásos fagyok idején hatékonyak. A kisugárzó fagyokat derült égbolt, nyugodt környezeti viszonyok és 0°C-ot meghaladó nappali hőmérséklet jellemzi.
Kisugárzó fagy idején a fagyvédelmi szélgépek áramoltatják le az inverziós rétegben lévő melegebb levegőt, és fújják be a talaj közelébe összekeverve az ott lévő hideg légréteggel. A fagyvédelmi szélgépnek annyi levegőt kell fújnia, amennyit csak tud, a lehető legnagyobb távolságra. Ez biztosítja a leggazdaságosabb lefedettséget az ültetvényben.
A legnagyobb távolság eléréséhez a szélgépnek erős, egyenletes légáramlást kell termelnie. Az a távolság, amennyire a szél behatol az ültetvénybe, arányos a légtömeg lendületével.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A fagyvédelmi szélgépek váltak az egyik legjobb fagyvédelmi módszer központi elemévé. Az inverziós réteg melegebb levegőjét használják fel, hogy megvédjék a termést a fagykártól. Ezt úgy érik el, hogy a fagyvédelmi szélgépek lapátkereke enyhén lefelé döntött, ezáltal lehúzza ezt az inverziós réteget a talajfelszínre.
A gépeket a fagy beállta előtt indítják el, általában 0,5-1,5°C-kal a fagypont felett. A gyakorlati tapasztalatok azt mutatják, hogy a fagyvédelmi szélgépek korai bekapcsolása és késői leállítása a védekezésben lényegesen jobb hatékonyságot eredményez. Javasolt, hogy a termelők alkalmazzák ezt az eljárást, még akkor is, ha a hőmérséklet több órára fagypont alá süllyed, és ez „elveszett ügynek” tűnhet. Jelentős termésmentést sikerült elérni a „lassú-fagyás-lassú-olvadás”-sal még súlyos fagyos körülmények között is.
Fagyvédelmi szélgépekkel történő nagy terület védelmének a kezdeti költsége jelentős lehet, de a karbantartás és az üzemeltetés költsége viszonylag alacsonyabb, mint más típusú fagyvédelmi rendszerek esetében.
Az ültetvény típusától, műszaki és kultúrállapotától, földrajzi elhelyezkedésétől, a helyi éghajlattól függően egyetlen fagyvédelmi szélgép körülbelül 6-8 hektáron nyújt védelmet. Több fagyvédelmi szélgép telepítése növeli az egyes szélgépek hatékony lefedettségét.

A FrostBoss jellemzői
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
MŰSZAKI ADATOK:
 
Megnevezés/Típus C49 4-Lapátos C59 5-Lapátos
Behajtó motor fordulatszám (f/p) 1750 1800
Lapátkerék fordulatszáma (f/p) 418 365
Fagyvédelemi lefedettség (ha) 6 - 8 6 - 8
Zajszintek -távolság 55 dB-nél (m) 240 180
Zajszint 300 m-nél (dB) 51 50
Üzemanyag fogyasztás (lit/óra) 21 20
Üzemanyagtartály kaspacitása (lit) 480 490
Vezérlés FrostBoss® automatikus indítás/leállítás
vagy FrostBoss® kézi indítás/leállítás
Vezeték nélküli hőmérséklet-érzékelő vagy kábeles hőmérséklet-érzékelő opció
FrostBoss® automatikus indítás/leállítás
vagy FrostBoss® kézi indítás/leállítás
Vezeték nélküli hőmérséklet-érzékelő vagy kábeles hőmérséklet-érzékelő opció
Távfelügyelet A vezeték nélküli hőmérséklet-érzékelővel felszerelt fagyventilátorokat felügyelik ((éves díjjal) A vezeték nélküli hőmérséklet-érzékelővel felszerelt fagyventilátorokat felügyelik ((éves díjjal)
Torony 500 mm átmérőjű, 6,4 mm-es varrat nélküli sima falú cső, 32 mm-es alaplappal 1200x75x12mm bordás merevítőkkel
Magasság 10,38 m, tüzihorganyzott kivitel
500 mm átmérőjű, 6,4 mm-es varrat nélküli sima falú cső, 32 mm-es alaplappal 1200x75x12mm bordás merevítőkkel
Magasság 10,38 m, tüzihorganyzott kivitel
Hajtótengely Kiegyensúlyozott háromrészes kardántengely ipari kivitel Kiegyensúlyozott háromrészes kardántengely ipari kivitel
Tengelykapcsoló 10"-os ipari centrifugálkuplung és torziós leválasztó tengelykapcsoló 10"-os ipari centrifugálkuplung és torziós leválasztó tengelykapcsoló
Motor John Deere 6068T Diesel 170LE @ 2500f/p.6 hengerrs Turbo John Deere 6068T Diesel 170LE @ 2500f/p.6 hengerrs Turbo
 

Ajánlatkérés - FrostBoss fagyvédelmi szélgépek

Elromlott? Itt jelentse be szerviz igényét Mezőgazdasági gépalkatrészre van szüksége? Kérjen ajánlatot!

Forgalmazott márkák