Kerner innováció (STRIEGELWALZE) Rugósujjas henger 2021
ÚJDONSÁGOK, INNOVÁCIÓ 2021


Nagy örömünkre szolgál, hogy bemutathatjuk Önnek a Kerner újdonságait, reméljük meggyőzik Önt is!


A KERNER ma már úgy ismert a nemzetközi piacon, mint az egyik legjobb INNOVATŐR, egyedülálló patentírozott műszaki megoldásokat és konstrukciókat hoz létre, szinte évente jelennek meg újdonságai, mint pl. a korábbi évekből a "Connect 40"- szerszám gyorskapcsoló rendszer a szántóföldi kultivátoroknál, vagy az "X-Cut Solo" vágóhenger, vagy a gyorskapcsolós Crackerhengerhenger állítható darabolókésekkel, hogy csak a legfontosabbakra emlékeztessek.


Ezek után nézzük mit kínál számunkra 2021STRIEGEL-WALZE koncepció
A már meglévő vagy vásároni kívánt KERNER Corona és X4 szántóföldi kultivátorokhoz alkalmazható.

A KERNER Corona és X4 kultivátorok gyorskapcsolós hengereihez, ill. azok helyett cserével is alkalmazható.

A KERNER Corona és X4 kultivátorokon alkalmazható gyorskapcsolós (CONNECT 40 rendszer) lúdtalpkapa alkalmazása ajánlott az "ULTRASEKÉLY" műveléshez.

A kultivátorokon alkalmazott lúdtalpkapákkal
1. lépés egy ultrasekély művelést végzünk max. 2-5 cm mélységben.
2. lépés a kultivátorok csillagkerekes felület egyengetőit "érintésre" állítva alkalmazzuk.
3. lépésként a kultivátorokra felszerelt RUGÓS-UJJAS hengerrel ca. 5-12 cm-es munkamélységben kiforgatjuk a felületre a növénymaradványokat gyökerestül.
A talajhajtású RUGÓS-UJJAS henger alkalmazásával, az első lépésben sekélyen átmetszett felület alá hatolva a rugós ujakkal, gyökerestül kiemeljük a növénymaradványokat, és teljes munkaszélességben egyenletesen elosztva vékony rétegben a talajfelületre szórjuk. A gyomnövények egyszerűen elszáradnak a felületen. A rugós ujjak vibrációs hatásának köszönhetően a növénymaradványok kiemelésénél nem keveredik fel a nedves talajréteg a felszínre, és nem következik be a talaj kiszáradása, a kapillaritás megtörésre kerül, egy jó talajszerkezettel párosulva.
VIDEÓK:
Az alapkivitelben szerelt gyorskapcsolós (CONNECT 40) komplett szárnyaskéses kapa nagyon gyorsan és könnyen szerszámok nélkül egy kalapács használatával átszerelhető a lúdtalpkapás rendszerre!

Lásd a fenti ábrasort, a szárnyaskéses rendszer eltávolítása, szárnyaskés, késcsúcs és kormánylemez levételével, és ezt követően a kapa törzsre a komplett lúdtalpkapa egység felszerelése és rugós szeggel történő bíztosítása.
A már meglévő vagy vásároni kívánt KERNER Corona és X4 szántóföldi kultivátorok alkalmazási lehetőségeinek további bővítése.
 
A KERNER Corona és X4 kultivátorok lúdtalp kapával és a rugós ujjas hengerrel való alkalmazásával
PROFI ALLROUNDER eszközzé válnak!
 

Forgalmazott márkák