• A bevált REISCH-féle professzionális minőség
 • Növelt műszaki tartalom a közuti járműtechnika elvárásait kielégítendő.
 • 40 km/h COC-EU jóváhagyás ( technikailag a 60 km/ó sebesslgre gyártott alváz futómű kivitel)
 • Körbefordítható átm. 1100 mm-es ERŐSÍTETT nagy teherautó forgózsámoly golyóscsapágyazással
 • Nyugodt futási tulajdonságok
 • Optimális vontatás
 • Egyénre szabott
 • A korrózióvédelem és festés páratlanul magas minőség
 
Az RD - 240 sorozat új generációjával a REISCH megtalálta a választ az egyre növekvő szállítási technológiai igényekre. Ha a traktorok motorteljesítménye már 250 lóerő felett van, és az 50 km/h-s sebesség számít szabványosnak, akkor természetesen ennek megfelelően magas a pótkocsitechnika feladata. Az RD 240-el a REISCH-nak sikerült olyan járműsorozatot kínálnia a nagy gazdaságoknak és a bérminkavállalkozóknak, amelyek a betakarítási technológiában széles körben használható. Ezt a teljesítmény- és hatékonyságnövekedést egyértelmű feladatnak tekintjük a vezetési biztonság ennek megfelelő növelésével de a jogszabályi keretek betartásával. Megvan a tapasztalatunk, mely meggyőzi önt is.

REISCH RD háromtengelyes jellemzők

Körbefutó oldalfal tömítés

Cserélhető speciális tömítés alumínium profilban és védve a környező oldalfalprofilba integrálva.

Abszolút tömörítés minden mezőgazdasági ömlesztett áruhoz (Alapkivitel)

 

Futómű részei

2 rugólapos parabolikus felfüggesztés, nagy sebességű négyszögtengely 120 mm

Fék 410 x 120 mm, rudazatállítóval, rugóerőtátolós rögzítőfék kioldószeleppel és túlterhelés elleni védelemmel (Alapkivitel)

 

Oldalfalak...

Osztott központi oldalfal reteszelés mindkét oldalon elöl,

Előfeszítő kar a hátsó oldalfal rögzítéséhez a zárási folyamat során,

Kötbefutó speciális gumitömítés alumínium profilban (Alapkivitel)

 

felépítmény...

Nagy szilárdságú platóplatform 10 oldalfali zsanérral és levehető középső oszloppal, komfortzárak (Alapkivitel)

2. oldalfalmagasító elöl ráccsal,

Hidr. hátsófal és teherautó platform elöl (Opció)

 

ELŐNYÖK

ALVÁZKONSTRUKCIÓ a legmagasabb igényekhez

 KOMPROMISSZUMOK NÉLKÜL

NAGY SZILÁRDSÁGÚ KERETSZERKEZETE a hajlított duplatartós kivitelben maximális stabilitást biztosít a legnehezebb üzemi körülmények között is. Ezt a vázszerkezetet évek óta használják a haszongépjárművek ágazatában is 
A párhuzamos vázkeret elején és hátulján található TÚLMÉRETETT BILLENTŐCSAPOK garantálják az optimális terheléselosztást oldalra billenéskor. A billentő tartóknak a vázszerkezetbe való integrálásával sikerült a jármű tömegközéppontját lejjebb vinnünk, így garantálva az optimális vezetést és stabilitást.
MAXIMÁLIS EMELŐERŐ ÉS 50°-OS DÖNTÉSSZÖG, amit a túlméretezett és kardáncsuklós billentő munkahenger henger garantál. A haszongépjármű-szektorban mindig kipróbált és tesztelt módon a billenő folyamat egyetlen billenőhengerrel történik. Ez a kialakítás biztosítja a biztonságos billentést a legnehezebb rakományokkal is 
 
Vázszerkezet hajlított dupla T-gerendával és integrált billenő csappal
Az 50°-os hátsó billenési szög és a plató rövid túlnyúlása garantálja a rakomány biztonságos billentését
A REISCH a haszongépjármű-szektorban is alkalmazza a kardános billenő munkahengert és a hajlított vázszerkezetet

FUTÓMŰ a legmagasabb igényekhez

40 km/h – AZ ÖN BIZTONSÁGÁÉRT

A KÖRBEFORGATHATÓ FORGÓZSÁMOLY VÁZKERET nagy szilárdságú forgózsámollyal optimális manőverezhetőséget tesz lehetővé a legszűkebb helyeken is. A tömített forgózsámoly 8 zsírzógombbal és a 27 tonnás vonórúd maximális stabilitást és megbízhatóságot garantál (RD-80 és RD-100-ig - 18 tonnás vonórúd és forgózsámoly 3 zsírzógombbal).
A PARABOLIKUS LAPRUGÓ FELFÜGGESZTÉSŰ TENGELYEGYSÉGEK nyugodt futást és stabilitást garantálnak. A sok éven át kipróbált, kiváló minőségű alvázelemek garantálják a biztonságot és a kényelmet a mindennapi használat során. Extraként 3 lapos parabolikus rugózást kínálunk, amely a 385/55-22,5 méretű abroncsokkal kombinálva 75 mm teljes magasságot takarít meg.
AZ ÖN BIZTONSÁGÁÉRT – 40 KM/Ó VÁLTOZAT MINDEN JÁRMŰNÉL. A folyamatosan növekvő sebességnek és össztömegnek köszönhetően az összes futómű-alkatrészt 40 km/ó-s változatban kínáljuk ( technikailag a 60 km/ó sebességre gyártott alváz futómű kivitel). A 2 vezetékes légfék ALB vezérlővel és a tengely rudazat állítókkal az RD-100.450 től a járművek alapfelszereltsége.
Nagy szilárdságú és tömített forgózsámoly 27-t ás vonórúddal (az RD-140-től)
Erősített 2 rügólapos parabolikus felfüggesztés, fékrudazat állítókkal.
Erősített több rógólapos laprugó

BILLENTŐ PLATÓVÁZ, kemény használathoz

ERŐS ÉS MEGBÍZHATÓ

A KÚPOS HOSSZ- ÉS KERESZTMEREVÍTÉSEKKEL kialalított PLATÓVÁZ KONSTRUKCIÓ garantálja a biztonságot a legnagyobb terhelés mellett is. A nagy teherbírású, speciálisan a plató vázkerethez hajtogatott profil egyedülálló stabilitást és torziós merevséget biztosít.
ÁTMENŐ KERESZTMEREVÍTÉSEK AZ OLDALFAL ZSANÉROKIG biztosítják az optimális teherátvitelt a billenőplató legkülső pontjáig. A haszongépjármű-szektorban szerzett sokéves tapasztalatnak köszönhetően lehetővé vált egy csökkentett tömegű platószerkezet kialakítása nehéz üzemi körülményekhez.
AZ OLDALFAL SZEGÉLYEN NINCS SZENNYEZŐDÉS LERAKÓDÁS, amit a hosszú évek óta bevált REISCH platóprofil garantál. A plató padlózat oldalsó és hátsó többrészes szegélye miatt az oldalfal a billenési folyamat során védetten merül a platósík alá, és így megakadályozza, hogy gabona, homok vagy hasonló részecskék szennyezzék az oldalfalat és akadályozzák a zárási folyamatot.
Plató vázkeret kúpos hossz- és keresztirányú erősítésekkel
Nagy teherbírású merevítések dupla oldalfal zsanérokkal középen (az RD-150.480-tól)
Plató padló hátsó és oldalsó többrészes szegéllyel

FELÉPÍTMÉNY mindennapi használatra

A RÉSZLETEK MEGHATÁROZÓAK

AZ OLDALFALAK MAXIMÁLIS STABILITÁSA, a normál acélprofilok lézerhegesztett oldalfalprofilba való integrálásának köszönhetően. 4500 mm-es platóhossztól ill. 2410 mm-es platószélességtől kezdve speciálisan gyártott profilcsöveket és U-profilokat használnak a zárt oldalfalszekrényhez az oldal- és a hátsó oldalfalakhoz.
AZ ALAPKIVITELŰ KÖZPONTI RETESZELÉS a külső láncfeszítő rendszerrel (RD 130-tól) kombinálva az oldalfalak ki- vagy lehajtásának lehetőségét is kínálja (egyenként vagy együtt). Ezen változatok megfelelő használatához minden oldalfalemelő rugónak van egy forgócsuklója, amely lehetővé teszi az oldalfal kilendülését a rugóval együtt (az oldalfalemelő rugó szétszerelése nélkül).
SOKOLDALÚ ALKALMAZÁSI LEHETŐSÉGET kínál a REISCH oldalfalrendszer, amelyet az RD sorozat összes járművében alapfelszereltségként használnak. Ez a többfunkciós rendszer lehetővé teszi az oldalfalmagasítók lehajtását az oldalfalra, egymáshoz rögzítését és mindkét oldalfal elhelyezését a platóváz alá, hogy védje őket (ideális raklapok berakodásakor).
Integrált oldalfal erősítés nagy szilárdságú profilcsőből vagy U-profilból
Központi zár mindkét oldalon külső láncfeszítő rendszerrel (standard az RD-140.450-től), oldalfalemelő rugók (Opció)
Zárt lézerhegesztett oldalfalprofilok masszív 8-szoros reteszelés és központi dupla zsanér 4800 mm-es platóhossztól)

KIEGÉSZÍTŐ FELSZERELÉSEK

MINDENKINEK A MEGFELELŐT - Szerkezetek és tartozékok

 RUGALMAS MEGOLDÁSOK A PROFIK SZÁMÁRA
Sok éves tapasztalat és vevőinkkel való szoros kapcsolat az alapja járműveink praktikus speciális kialakításának. Különösen a betakarítás és a silózás területén fontos szembenézni a modern időgazdálkodás magas követelményeivel. Az olyan kulcsszavak, mint a nagy hatásfok, a rövid állás- és tartózkodási idő, valamint a vontatójárművek folyamatosan növekvő lóerőteljesítménye azok a sarokkövek, amelyek működő szállítási logisztikát igényelnek. Felismertük az idők szavát.
Ponyva 300 mm-es háromszög magasítókkal elől és hátul, levehető alumínium ponyvacső központi támasz nélkül, PVC ponyva alumínium léccel feltekerhető, oldalt ponyvarögzítés, homlokfalon kezelő platform létrával.
PVC ponyva menetirányban balról jobbra alumínium léccel feltekerhető (alapkivitel), kérésre jobbról balra feltekerhető.
Erősített alumínium ponyvacső, mely mindkét oldalon levehető központi támasz nélkül, a feltekert ponyva tárolása menetirány szerinti jobb oldali, vagy kérésre bal oldali tartókon, 300 mm-es háromszög magasítók.
A feltekerhető ponyva az oldalfalak kilendítésekor zárva maradhat
Tolózás kézi karral hátul, zárható csőkivezetéssel (a billentési folyamat csak lengő hátsó fal mellett lehetséges)
Hátul kézi karral ellátott tolózár, csatlakoztatható rádugható tölcsérrel kombinálva
. 400 mm-es rádugható burgonya csúszda (átrakó lap) hátul a plató teljes szélességében.

A GYAKORLATBAN BIZONYÍTOTT - extrák a felépítményhez

 A MUNKA KÖNNYÍTÉSE ÉS KÉNYELEM
A funkcionalitás és a biztonság témakörén túl ezek az elsődleges okok a REISCH minőségi termékei melletti döntéshez. A járművek lehető legsokoldalúbb felhasználása érdekében az ügyfélközpontú megoldások széles skáláját fejlesztették ki, amelyek beváltak a mindennapi használat során. A fő hangsúly a funkcionalitáson, a biztonságon és a praktikusságon volt, hogy megfeleljen a folyamatosan növekvő követelményeknek. Különösen az exportban elengedhetetlen, hogy országspecifikus megoldásokat kínáljunk a mindenkori jogi kereteknek megfelelően.
 
Hidraulikus oldalfal nyítás egyes működésű munkahengerrel (az oldalfal kézzel zárható), 250 mm-es burgonya csúszda (átrakó lemez) használható bal és jobb oldalon.
Emelő csörlő az oldalfal és oldalfalmagasító együttes lehajtásához és emeléséhez. Ideális a raklapokkal vagy ládákkal történő be- és kirakodásához
Hidraulikus hátsó fal munkahengerekkel oldalt, ponyva beágyazva a oldalfalmagasítóba - ideális ponyvaszerkezetekhez, tolózár kézi karral.
Szőlészeti livitel egyedi kirakodóállomásokhoz, hidr. Oldalfal nyítás opcionálisan bal és jobb oldalon, a munkahenger levehető és áthelyezhető gabonaszállításhoz.
Szőlészeti kivitel - PRO mindkét oldalon erősített oldalfalakkal, 2 db kettősm. munkahenger reteszelő blokkal, gabonaszállításhoz leszerelt munkahengerrel.
2 db kettősm. munkahenger (elöl/hátul) az oldalfal szabályozott lehajtásához, a oldalfalmagasító feszítőpánttal billenthető. A PRO Oldalfalak - további megerősítésekkel.

A GYAKORLATBAN BIZONYÍTOTT - extrák a felszereléshez

 A BIZTONSÁG A LEGFONTOSABB
ezért minden komponenst precíz minőségellenőrzésnek vetnek alá. A fő hangsúly itt a vázakon, a futóművön, valamint a tengely- és fékrendszereken van. A haszongépjármű szektor magas technológiai és gyártási követelményei miatt az ebből adódó szinergiákat a mezőgépgyártás területen is hasznosítják. Ma minden REISCH kéttengelyes és háromtengelyes, valamint a tandem és a tridem jármű alapkivitelben 40-60 km/ó tervezési sebességgel rendelkezik, és így jelentősen hozzájárul a közúti biztonsághoz. Partnereinkkel együtt sikerült a REISCH-t Európa egyik vezető járműgyártójává tenni.
 
Y - vonórúd magasságállítással az optimális kormány aláfordulási szög érdekében szűk helyeken.
Automata vonóhorog, átmenő hidraulika és légfék a 2. pótkocsihoz, esetleg állítható fojtószelep a hidr. hátsó ajtóhoz.
Erősített 3 rugólapos parabolikus rugózás, alacsony kialakítás - 75 mm-rel csökkenti a platform magasságát 385/55-R 22,5 gumikkal kombinálva, tengelyek mechanikus rudazatállítással.
Mély kialakítás 2 rugólapos parabolikus rugózás, csökkenti a súlypontotot, ideális dombos terepen és kézzel történő rakodáshoz.
Légrugós alváz automatikus szintszabályozás-al és pneumatikus ALB vezérlővel (Opció) rugós rögzítőfék kioldószeleppel és túlterhelés elleni védelemmel (Opció)
Rugós rögzítőfék kioldószeleppel és túlterhelés elleni védelemmel a jármű biztonságos parkolásához. (Nincs mechanikus rögzítőfék a kocsin)
Levehető hátsó világításvédő
 A fotók és képek lehetséges variációkat és különleges felszerelésekt is ábrázolnak. A tényleges gép konfigurációt eltérhet az itteni ábrázolástól.
 ALAPKIVITEL RD-240. ...
 1. 40 km/h COC-EU jóváhagyás ( technikailag a 60 km/ó sebesslgre gyártott alváz futómű kivitel)
 2. V vonórúd 27 t terhelhetőség (GNZ 27)
 3. Körbefordítható átm. 1100 mm-es ERŐSÍTETT nagy teherautó forgózsámoly golyóscsapágyazással,
 4. 6 kerék légfék (két vezetékes) ALB
 5. Rögzítő fék, rugóerőtárolós kivitel.
 6. Légfékcsatlakozás kétvezetékes hátul a 2. pótkocsihoz
 7. Robusztus rugólapos parabolarugó
 8. BPW Tengely 400 x 120, nyomtáv 2000 mm
 9. Billentő hidraulika lökethatároló szeleppel és elzáró szeleppel.
 10. Kemény krómozott hidraulika henger Ø165 mm, henger fokozatok száma 5
 11. Aláfutás elleni védelem, horganyzott,
 12. Acél platópadló csavarodás álló, üreges zárt profilkonstrukcióban
 13. Acélprofil oldalfalak és oldalmagasítók oldalt préselt szegélylécekkel és behegesztett merevítő profilokkal, lengő és lehajtható oldalfalak és hátsó fal, központi zárral, fix homlokfal, kivehető saroklábak
 14. Fellépő létra a homlokfalon.
 15. Oldalfal tömítés körkörös, cserélhető gumitömítéssel, védett és az oldalfalprofilba ágyazva.
 16. Hestal zárszerkezet az homlok, oldal, és hátsó falakon
 17. Osztott központi olfalfal reteszelés külön vezérlőkarokkala homlokfalon
 18. Tolózár kézi karral a hátsó falban.
 19. Oldalfali feszítőlánc oldalfalakhoz (lengő és lecsukható, a lánc meglazítása nélkül). A középső oszlopok között.
 
AMŰSZSAKI ADATOK:
MODELL RD-240.800
Megengedett összsúly (kg) 24000
Önsúly (kg) 17700
Raktérfogat (m³) 18
Plató belső mérete (mm) 7920x2410
Acél oldalfalak (mm) 800 /osztott
Acél oldalfalmagasítók (mm) 600 /osztott
Standard gumiabroncsok választott
Nyomtávolság (mm) 2000
Oldalfalak lengő / lecsukha alapkivitel
Központi oldalfal reteszelés kétoldalt és hátul alapkivitel
Magkifolyó hátul alapkivitel
Oldalfal feszítőlánc és heveser alapkivitel
 

Ajánlatkérés - REISCH RD sorozat 24 t, 3 tengelyes, 3 oldalra billenthető pótkocsi

Forgalmazott márkák