• A bevált REISCH-féle professzionális minőség
 • 10 év alvázgarancia merzőgazdasági felhasználás esetén.
 • Kis kanyarodási sugár.
 • Nyugodt futási tulajdonságok
 • Optimális vontatás
 • Egyénre szabott
 • A korrózióvédelem és festés páratlanul magas minőség
 
A SZÁLLÍTÁSBAN PROFI RD sorozat, a mezőgazdasági és haszongépjármű-részleg közötti szinergia eredménye. Semmilyen más termékcsoporttal nem lehet szorosabb kapcsolatot teremteni a haszongépjárművel, mint az RD - 180 - RD - 240 típusokkal. Robot hegesztett vázszerkezetű tömített forgózsámollyal 8 zsírozási ponttal, több rugólapos - parabolikus rugózás valamint a túlméretezett tengelyek és fékek sokéves fejlesztés eredménye, és garantálják a biztonságot az utakon. Az egyre növekvő távolságok, tömegek és sebességek a legmagasabb követelményeket támasztják a járművel és az anyaggal szemben. Több évtizedes tapasztalat alapján a haszongépjármű-részlegben a REISCH nagyon jól ismeri ezeket a követelményeket, és kiválóan ki tudja alkalmazniazokat.

REISCH RD kéttengelyes jellemzők

Körbefutó oldalfal tömítés

Cserélhető speciális tömítés alumínium profilban és védve a környező oldalfalprofilba integrálva.

Abszolút tömörítés minden mezőgazdasági ömlesztett áruhoz (Alapkivitel)

 

 

 

 

Hátsó szerelvények

Automata vonóhorog, fék és hidraulika csatlakozás a 2. pótkocsihoz, csavarozott és horganyzott aláfutásvédelem,

Világítás klt. COC-EU jóváhagyással (Alapkivitel).

 

Forgózsámoly, vonórúd, oldalfalak...

Erősített tömített forgózsámoly 8 kenési ponttal,

Vonórúd 27 t terhelhetőséggel.

2-rugólapos parabolikus rugózás,

Oldalfal reteszelés 8 ponton (Alapkivitel),

Osztott központi oldalfal reteszelés,

Középső oldalfal oszloppal (Opció)

 

ELŐNYÖK

ALVÁZKONSTRUKCIÓ a legmagasabb igényekhez

KOMPROMISSZUMOK NÉLKÜL

NAGY SZILÁRDSÁGÚ KERETSZERKEZETE a hajlított duplatartós kivitelben maximális stabilitást biztosít a legnehezebb üzemi körülmények között is. Ezt a vázszerkezetet évek óta használják a haszongépjárművek ágazatában is 
A párhuzamos vázkeret elején és hátulján található TÚLMÉRETETT BILLENTŐCSAPOK garantálják az optimális terheléselosztást oldalra billenéskor. A billentő tartóknak a vázszerkezetbe való integrálásával sikerült a jármű tömegközéppontját lejjebb vinnünk, így garantálva az optimális vezetést és stabilitást.
MAXIMÁLIS EMELŐERŐ ÉS 50°-OS DÖNTÉSSZÖG, amit a túlméretezett és kardáncsuklós billentő munkahenger henger garantál. A haszongépjármű-szektorban mindig kipróbált és tesztelt módon a billenő folyamat egyetlen billenőhengerrel történik. Ez a kialakítás biztosítja a biztonságos billentést a legnehezebb rakományokkal is 
Vázszerkezet hajlított dupla T-gerendával és integrált billenő csappal
Az 50°-os hátsó billenési szög és a plató rövid túlnyúlása garantálja a rakomány biztonságos billentését
A REISCH a haszongépjármű-szektorban is alkalmazza a kardános billenő munkahengert és a hajlított vázszerkezetet

FUTÓMŰ a legmagasabb igényekhez

 40 km/h – AZ ÖN BIZTONSÁGÁÉRT

A KÖRBEFORGATHATÓ FORGÓZSÁMOLY VÁZKERET nagy szilárdságú forgózsámollyal optimális manőverezhetőséget tesz lehetővé a legszűkebb helyeken is. A tömített forgózsámoly 8 zsírzógombbal és a 27 tonnás vonórúd maximális stabilitást és megbízhatóságot garantál (RD-80 és RD-100-ig - 18 tonnás vonórúd és forgózsámoly 3 zsírzógombbal) 
A PARABOLIKUS LAPRUGÓ FELFÜGGESZTÉSŰ TENGELYEGYSÉGEK nyugodt futást és stabilitást garantálnak. A sok éven át kipróbált, kiváló minőségű alvázelemek garantálják a biztonságot és a kényelmet a mindennapi használat során. Extraként 3 lapos parabolikus rugózást kínálunk, amely a 385/55-22,5 méretű abroncsokkal kombinálva 75 mm teljes magasságot takarít meg. 
AZ ÖN BIZTONSÁGÁÉRT – 40 KM/Ó VÁLTOZAT MINDEN JÁRMŰNÉL. A folyamatosan növekvő sebességnek és össztömegnek köszönhetően az összes futómű-alkatrészt 40 km/ó-s változatban kínáljuk ( technikailag a 60 km/ó sebességre gyártott alváz futómű kivitel). A 2 vezetékes légfék ALB vezérlővel és a tengely rudazat állítókkal az RD-100.450 től a járművek alapfelszereltsége.
 
Nagy szilárdságú és tömített forgózsámoly 27-t ás vonórúddal (az RD-140-től)
Erősített 2 rügólapos parabolikus felfüggesztés, fékrudazat állítókkal.
Erősített több rógólapos laprugó

BILLENTŐ PLATÓVÁZ, kemény használathoz

ERŐS ÉS MEGBÍZHATÓ

A KÚPOS HOSSZ- ÉS KERESZTMEREVÍTÉSEKKEL kialalított PLATÓVÁZ KONSTRUKCIÓ garantálja a biztonságot a legnagyobb terhelés mellett is. A nagy teherbírású, speciálisan a plató vázkerethez hajtogatott profil egyedülálló stabilitást és torziós merevséget biztosít.
ÁTMENŐ KERESZTMEREVÍTÉSEK AZ OLDALFAL ZSANÉROKIG biztosítják az optimális teherátvitelt a billenőplató legkülső pontjáig. A haszongépjármű-szektorban szerzett sokéves tapasztalatnak köszönhetően lehetővé vált egy csökkentett tömegű platószerkezet kialakítása nehéz üzemi körülményekhez.
AZ OLDALFAL SZEGÉLYEN NINCS SZENNYEZŐDÉS LERAKÓDÁS, amit a hosszú évek óta bevált REISCH platóprofil garantál. A plató padlózat oldalsó és hátsó többrészes szegélye miatt az oldalfal a billenési folyamat során védetten merül a platósík alá, és így megakadályozza, hogy gabona, homok vagy hasonló részecskék szennyezzék az oldalfalat és akadályozzák a zárási folyamatot.
Plató vázkeret kúpos hossz- és keresztirányú erősítésekkel
Nagy teherbírású merevítések dupla oldalfal zsanérokkal középen (az RD-150.480-tól)
Plató padló hátsó és oldalsó többrészes szegéllyel

FELÉPÍTMÉNY mindennapi használatra

A RÉSZLETEK MEGHATÁROZÓAK

AZ OLDALFALAK MAXIMÁLIS STABILITÁSA, a normál acélprofilok lézerhegesztett oldalfalprofilba való integrálásának köszönhetően. 4500 mm-es platóhossztól ill. 2410 mm-es platószélességtől kezdve speciálisan gyártott profilcsöveket és U-profilokat használnak a zárt oldalfalszekrényhez az oldal- és a hátsó oldalfalakhoz.
AZ ALAPKIVITELŰ KÖZPONTI RETESZELÉS a külső láncfeszítő rendszerrel (RD 130-tól) kombinálva az oldalfalak ki- vagy lehajtásának lehetőségét is kínálja (egyenként vagy együtt). Ezen változatok megfelelő használatához minden oldalfalemelő rugónak van egy forgócsuklója, amely lehetővé teszi az oldalfal kilendülését a rugóval együtt (az oldalfalemelő rugó szétszerelése nélkül).
SOKOLDALÚ ALKALMAZÁSI LEHETŐSÉGET kínál a REISCH oldalfalrendszer, amelyet az RD sorozat összes járművében alapfelszereltségként használnak. Ez a többfunkciós rendszer lehetővé teszi az oldalfalmagasítók lehajtását az oldalfalra, egymáshoz rögzítését és mindkét oldalfal elhelyezését a platóváz alá, hogy védje őket (ideális raklapok berakodásakor).
 
Integrált oldalfal erősítés nagy szilárdságú profilcsőből vagy U-profilból
Központi zár mindkét oldalon külső láncfeszítő rendszerrel (standard az RD-140.450-től), oldalfalemelő rugók (Opció)
Zárt lézerhegesztett oldalfalprofilok masszív 8-szoros reteszelés és központi dupla zsanér 4800 mm-es platóhossztó

KIEGÉSZÍTŐ FELSZERELÉSEK

MINDENKINEK A MEGFELELŐT - Szerkezetek és tartozékok

 RUGALMAS MEGOLDÁSOK A PROFIK SZÁMÁRA
Sok éves tapasztalat és vevőinkkel való szoros kapcsolat az alapja járműveink praktikus speciális kialakításának. Különösen a betakarítás és a silózás területén fontos szembenézni a modern időgazdálkodás magas követelményeivel. Az olyan kulcsszavak, mint a nagy hatásfok, a rövid állás- és tartózkodási idő, valamint a vontatójárművek folyamatosan növekvő lóerőteljesítménye azok a sarokkövek, amelyek működő szállítási logisztikát igényelnek. Felismertük az idők szavát.
 
Ponyva 300 mm-es háromszög magasítókkal elől és hátul, levehető alumínium ponyvacső központi támasz nélkül, PVC ponyva alumínium léccel feltekerhető, oldalt ponyvarögzítés, homlokfalon kezelő platform létrával.
PVC ponyva menetirányban balról jobbra alumínium léccel feltekerhető (alapkivitel), kérésre jobbról balra feltekerhető.
Erősített alumínium ponyvacső, mely mindkét oldalon levehető központi támasz nélkül, a feltekert ponyva tárolása menetirány szerinti jobb oldali, vagy kérésre bal oldali tartókon, 300 mm-es háromszög magasítók.
A feltekerhető ponyva az oldalfalak kilendítésekor zárva maradhat
Tolózás kézi karral hátul, zárható csőkivezetéssel (a billentési folyamat csak lengő hátsó fal mellett lehetséges)
Hátul kézi karral ellátott tolózár, csatlakoztatható rádugható tölcsérrel kombinálva
400 mm-es rádugható burgonya csúszda (átrakó lap) hátul a plató teljes szélességében.

A GYAKORLATBAN BIZONYÍTOTT - extrák a felépítményhez

A MUNKA KÖNNYÍTÉSE ÉS KÉNYELEM
A funkcionalitás és a biztonság témakörén túl ezek az elsődleges okok a REISCH minőségi termékei melletti döntéshez. A járművek lehető legsokoldalúbb felhasználása érdekében az ügyfélközpontú megoldások széles skáláját fejlesztették ki, amelyek beváltak a mindennapi használat során. A fő hangsúly a funkcionalitáson, a biztonságon és a praktikusságon volt, hogy megfeleljen a folyamatosan növekvő követelményeknek. Különösen az exportban elengedhetetlen, hogy országspecifikus megoldásokat kínáljunk a mindenkori jogi kereteknek megfelelően.
Hidraulikus oldalfal nyítás egyes működésű munkahengerrel (az oldalfal kézzel zárható), 250 mm-es burgonya csúszda (átrakó lemez) használható bal és jobb oldalon.
Emelő csörlő az oldalfal és oldalfalmagasító együttes lehajtásához és emeléséhez. Ideális a raklapokkal vagy ládákkal történő be- és kirakodásához.
Hidraulikus hátsó fal munkahengerekkel oldalt, ponyva beágyazva a oldalfalmagasítóba - ideális ponyvaszerkezetekhez, tolózár kézi karral.
Szőlészeti livitel egyedi kirakodóállomásokhoz, hidr. Oldalfal nyítás opcionálisan bal és jobb oldalon, a munkahenger levehető és áthelyezhető gabonaszállításhoz.
Szőlészeti kivitel - PRO mindkét oldalon erősített oldalfalakkal, 2 db kettősm. munkahenger reteszelő blokkal, gabonaszállításhoz leszerelt munkahengerrel.
2 db kettősm. munkahenger (elöl/hátul) az oldalfal szabályozott lehajtásához, a oldalfalmagasító feszítőpánttal billenthető. A PRO Oldalfalak - további megerősítésekkel.

A GYAKORLATBAN BIZONYÍTOTT - extrák a felszereléshez

 A BIZTONSÁG A LEGFONTOSABB
ezért minden komponenst precíz minőségellenőrzésnek vetnek alá. A fő hangsúly itt a vázakon, a futóművön, valamint a tengely- és fékrendszereken van. A haszongépjármű szektor magas technológiai és gyártási követelményei miatt az ebből adódó szinergiákat a mezőgépgyártás területen is hasznosítják. Ma minden REISCH kéttengelyes és háromtengelyes, valamint a tandem és a tridem jármű alapkivitelben 40-60 km/ó tervezési sebességgel rendelkezik, és így jelentősen hozzájárul a közúti biztonsághoz. Partnereinkkel együtt sikerült a REISCH-t Európa egyik vezető járműgyártójává tenni.
 
Y - vonórúd magasságállítással az optimális kormány aláfordulási szög érdekében szűk helyeken.
Automata vonóhorog, átmenő hidraulika és légfék a 2. pótkocsihoz, esetleg állítható fojtószelep a hidr. hátsó ajtóhoz.
Erősített 3 rugólapos parabolikus rugózás, alacsony kialakítás - 75 mm-rel csökkenti a platform magasságát 385/55-R 22,5 gumikkal kombinálva, tengelyek mechanikus rudazatállítással.
Mély kialakítás 2 rugólapos parabolikus rugózás, csökkenti a súlypontotot, ideális dombos terepen és kézzel történő rakodáshoz.
Légrugós alváz automatikus szintszabályozás-al és pneumatikus ALB vezérlővel (Opció) rugós rögzítőfék kioldószeleppel és túlterhelés elleni védelemmel (Opció)
Rugós rögzítőfék kioldószeleppel és túlterhelés elleni védelemmel a jármű biztonságos parkolásához. (Nincs mechanikus rögzítőfék a kocsin)
Levehető hátsó világításvédő
A fotók és képek lehetséges variációkat és különleges felszerelésekt is ábrázolnak. A tényleges gép konfigurációt eltérhet az itteni ábrázolástól.
 

ALAPKIVITEL RD-180. ...:

 1. V vonórúd 27 t terhelhetőség (GNZ 27)
 2. Körbefordítható ERŐSÍTETT nagy teherautó forgózsámoly golyóscsapágyazással, HE 12 L típus
 3. 4 kerék légfék (két vezetékes) automatikus terhelésfüggő fékkel (ALB) ALB vezérlő az első tengelyen!
 4. Rögzítő fék, amelyet csavarorsós kivitel.
 5. Légfékcsatlakozás kétvezetékes hátul a 2. pótkocsihoz
 6. Robusztus rugólapos parabolarugó
 7. BPW Tengely 400 x 120, nyomtáv 2000 mm
 8. Nagy teherautó hátsó lámpa "ECOPOINT ll" 12 voltos
 9. Billentő hidraulika lökethatároló szeleppel és elzáró szeleppel.
 10. Hidraulika csatlakozás hátul a 2. pótkocsihoz 3-utas szeleppel
 11. Kemény krómozott hidraulika henger Ø140 mm, henger fokozatok száma 4,
 12. Billentési szög kb. 50
 13. Műanyag negyedhéjú sárvédők hátul
 14. Automata vonóhorog nagy pofával, típus Rockinger, csapszeg kioldású változat
 15. Csavarozott aláfutás elleni védelem, horganyzott, különálló lámpatartókkal, védett helyzetben a járművázra rögzítve. Sárvédő tartó és lámpatartó horganyzott csavarozott kivitelben
 16. Acél platópadló csavarodás álló, üreges zárt profilkonstrukcióban
 17. Acélprofil oldalfalak és oldalmagasítók oldalt préselt szegélylécekkel és behegesztett merevítő profilokkal, lengő és lehajtható
 18. oldalfalak és hátsó fal, központi zárral, fix homlokfal, kivehető saroklábak
 19. Fellépő létra a homlokfalon.
 20. Oldalfal tömítés körkörös, cserélhető gumitömítéssel, védett és az oldalfalprofilba ágyazva.
 21. Hestal zárszerkezet az homlok, oldal, és hátsó falakon
 22. Tolózár kézi karral a hátsó falban.
 23. Oldalfali feszítőlánc oldalfalakhoz (lengő és lecsukható, a lánc meglazítása nélkül). Az oldalfalra szerelve
 24. REISCH-SZÜRKE színre festett alváz.
 25. REISCH-SZÜRKE színre festett platópadló.
 26. REISCH-ZÖLD festésű oldalfalak.
 27. Ezüstre festett felnik
 
MŰSZAKI ADATOK:
MODELL RD-8000.450 RD-80.450 RD-100.450 RD-140.450 RD-150.450 RD-150.480 RD-180.500 RD-180.520 RD-180.500 CE RD-240.800
Megengedett összsúly (kg) 8000 8000 10000 14000 15000 15000 18000 18000 18000 24000
Önsúly (kg) 5880 5940 7940 10900 11560 11500 13930 14080 13930 17700
Raktérfogat (m³) 7.5 9.5 9.5 11.1 13 12 19.5 20 19.5 18
Plató belső mérete (mm) 4440x2080 4440x2080/2300 4440x2080/2300 4440x2080/2300 4440x2080/2300 4800x2080/2300 5000x2410 5200x2410 5000x2410 7920x2410
Acél oldalfalak (mm) 400 500 500 600 800 600 800 800 800 800 /osztott
Acél oldalfalmagasítók (mm) 400 500 500 600 600 600 800 800 800 600 /osztott
Standard gumiabroncsok választott választott választott választott választott választott választott választott választott választott
Nyomtávolság (mm) 1650 1800 1800 1800 1800 2000 2000 2000 2050 2000
Oldalfalak lengő / lecsukha alapkivitel alapkivitel alapkivitel alapkivitel alapkivitel alapkivitel alapkivitel alapkivitel alapkivitel alapkivitel
Központi oldalfal reteszelés kétoldalt és hátul alapkivitel alapkivitel alapkivitel alapkivitel alapkivitel alapkivitel alapkivitel alapkivitel alapkivitel alapkivitel
Magkifolyó hátul alapkivitel alapkivitel alapkivitel alapkivitel alapkivitel alapkivitel alapkivitel alapkivitel alapkivitel alapkivitel
Oldalfal feszítőlánc és heveser / / / alapkivitel alapkivitel alapkivitel alapkivitel alapkivitel alapkivitel alapkivitel
 

Ajánlatkérés - REISCH RD sorozat 5-18 t, 2 tengelyes, 3 oldalra billenthető pótkocsi

Forgalmazott márkák